Прочетете как избрах ПВЦ дограма за апартамента си

ПВЦ дограма за апартаментаНа пазара в България и не само, се продават различни видове ПВЦ дограма. Да си призная аз самия не бях подготвен, когато реших да слагам нови прозорци в апартамента си и се наложи да търся информация от приятели и интернет. Разбира се, не мина дълго време в проучване и нещата започнаха да ми се изясняват. Първото нещо, което трябваше да направя е да намеря фирма, която да ми предложи качествена дограма по джоба ми.

В интернет открих добри оферти за дограма на промоция от Master-plastik.com, като фирмата ми предложи 4, 5 и 6 камерни профили от производителите KMG и Aluplast. Бях информиран, че от броя на камерите зависи топлоизолацията на дома ми и за това избрах най-доброто решение, а именно ПВЦ дограма KMG с 6 камери.

Следващата стъпка бе да открия подходящ стъклопакет. Заложих на ниско емисионно K стъкло, което да държи перфектни температури в жилището през зимата и лятото. Освен това този вид стъкло ми гарантираше и надеждна шумоизолация, за да не се будя от постоянно минаващия под прозорците ми градски транспорт. Всички тези параметри бяха новост за мен, но благодарение на професионалистите успях да разбера много неща, които ще споделя с вас.

Основното предимство на ПВЦ дограмата е нейната устойчивост на лошо време. Аз исках да получа продукт, който да се съпротивлява на влага, дъжд, сняг, студ и жега и точно това получих срещу парите си. Издръжливостта на KMG профилите е основното им предимство, както ме увериха от фирмата, в която поръчах продукта.

До този момент нямах остъкление на терасата и често помещенията ми търпяха последици от студения въздух и влагата. По стените се образуваше мухъл и корозия, което затрудняваше ежедневието ми. Отгоре на всичко търпях огромни загуби на електроенергия, особено през зимния сезон. С новата дограма успях да намаля сметките си за ток, а това както и сами може да се досетите бе добре дошло за мен.

Цената на ПВЦ профилите в сравнение с тази на дървената и алуминиевата дограма е по-ниска и това ме накара да избера дограмата от поливинилхлорид. Срещу инвестираната от мен сума получих топлоизолация и шумоизолация на високо равнище, а няма нищо по-хубаво от това да притежаваш енергийно ефективен и шумоизолиран апартамент.

Редом с всичко, което написах до момента идва и външния вид. Визията беше важна за мен, тъй че наблегнах на нея. Бяха ми предложени различни външни облицовки и цветове, но предпочетох да заложа на стандартния бял цвят, който се допълва по прекрасен начин с останалите цветове на терасата и кухнята ми, където монтираха новите прозорци.

Чистенето на ПВЦ дограмата е направо детска игра. Достатъчно е да вземете кърпа и препарат и да минете по рамките. Продуктът придобива безупречна белота все едно, че вчера сте купили профилите. Минималната поддръжка на уплътненията също е положително качество.

В добавка на всичките предимства на PVC профилите поставям и тяхната чистота. Това се  екологично чисти продукти поради причината, че за изработката им не се използват ресурси от природата. Дограмата подлежи на рециклиране и материалът може да бъде използван отново. Оставям на вас да прецените дали съм направил правилна инвестиция на база всички причини, които изтъкнах.