Как да планираме интериора на апартамент тип „Студио“?

Този тип отворени помещения се нуждаят от добро планиране на пространството, тъй като съвместяват в едно различни жилищни зони. Вижте съветите на дизайнерите.

Зоната за сън трябва да бъде изолирана 

Това правило може да се пропусне единствено, ако жилището се обитава само от един човек. Във всеки друг случай, добре е да помислите по какъв начин можете да отделите спалнята от останалите зони в студиото. Подходяща възможност са отворените рафтове, леките прегради, както и завесите. Това ще ви помогне да се отпуснете и да заспите по-бързо, а също така и да запазите от чужди погледи личната си зона , ако ви дойдат гости.

Оползотворете всяко кътче 

Планирането на студиото следва да започне с обмисляне как най-ефективно да се оползотвори наличното пространство. Огледайте добре архитектурните детайли. Например, всички ниши могат да бъдат превърнати в уютни и функционални кътчета, дори и да не са много големи.kitchen-1670686_640 Ако поставите в подобна ниша кресло и лампион, то веднага се превръща в интимно място за почивка и четене. Друг вариант е да използвате нишите като място за съхранение – лесно бихте ги трансформирали във вградени шкафове или гардероби. В подобна ниша може да се инсталира също така и пералня, както и всичко останало. Легло, поставено в ниша, също е сполучливо решение.
Не пренебрегвайте правилното осветление 

Това е от изключително значение за всяко жилище, а що се отнася до студиото, при него дори е от още по-голяма важност. Отвореният тип интериор предполага използването на прегради и паравани, които препречват пътя на светлината и това трябва да бъде компенсирано чрез поставянето на изкуствени светлинни източници.
Осветлението се избира в зависимост от големината на жилището. Разбира се по-просторните студиа ще се нуждаят от повече осветителни тела. Обърнете внимание на кухненската зона и мястото за хранене – те трябва да са много добре осветени, докато в зоната на хола и спалнята бихте могли да се спрете и на по-приглушено, декоративно осветление.

Ако ви предстои ремонт и се нуждаете от конкретен съвет, потърсете професионалните услуги на специалистите тук – http://www.kartachi.org/.